Вже через 4-6 тижнів кампанію з вакцинації в Україні можуть згорнути, оскільки прогнозується сплеск захворюваності.

У разі, якщо центри вакцинації продовжать свою роботу, всім бажаючим зробити щеплення необхідно буде здавати тести на COVID-19, пише "Обозреватель".

Лікар-інфекціоніст Віктор Петров заявив, що не виключає того, що вакцинальну кампанію доведеться згорнути, адже вона проводиться тільки в умовах благополучної епідеміологічної ситуації, а не в ситуації сплеску захворюваності. Він вважає, що до такого сплеску залишилося кілька тижнів.

"Час у нас зараз золотий, його потрібно використовувати максимально ефективно. Ми повинні використовувати його для того, щоб прищепитися, а не чекати біля моря погоди, поки ми всі перехворіємо", – підкреслив медик.

Петров заявив, що якщо центри вакцинації продовжать працювати в таких умовах, то з'явиться потреба тестувати тих, хто захоче отримати щеплення, так як вони можуть на цей момент заражені коронавірусом.

Лікарі не можуть знати, заражена людина чи ні до того моменту, поки вона не пред'явить тест.

"Оскільки, якщо епідеміологічна ситуація загостриться, виникне небезпека того, що ми можемо прищеплювати людей, які вже будуть інфіковані коронавірусом", – пояснив лікар.

В цьому випадку щеплення як мінімум безглузде і як максимум може стати причиною додаткових побічних реакцій. Тому важливо зробити щеплення саме зараз або "мати відстрочене щеплення" через хворобу або відсутність гарантій безпеки середовища від коронавірусу.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що український уряд поки не планує закривати кордони через новий штам "Дельта". Однак правила в'їзду в країну посилені.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко перед тим, як зайняти свою посаду, заявив, що за літо 2021 року вакцинує 5 мільйонів людей. Однак цифра ледь дотягує 3 мільйонів.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні продовжили карантин-озвучена дата і список заборон.

Також Hyser повідомляв, що у ВООЗ розповіли, як захиститися від найнебезпечнішого штаму ковіда "Дельта".

Нагадаємо, що в Україні вводять обов'язковий медогляд, але є велика проблема.