У Мережу потрапила дуже тривожна інформація, яку варто взяти до уваги. З'явилися випадки, що вказують на шахрайство з боку людей, які нібито здають квартири в оренду.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «ubr»

Українцям розповіли, що квартирних аферистів стало занадто багато останнім часом. Експерти розкажуть, як не попастися на прийом шахраїв, і як їх можна обчислити.

Департамент кіберполіції України повідомляє про те, що до осені шахраї починають переходити на здачу квартир на довгострокову перспективу, а влітку вони більше схильні до здачі квартир з більш туристичним нахилом.

Найпоширеніша ситуація на сьогоднішній день - передоплата. Якщо людина знімає квартиру на довгий час, то передоплата – найчастіший гість в таких ситуаціях, особливо перед початком навчального року.

Найчастіше люди роблять передоплату, а оголошення відразу видаляються після того, як людина зробила шалену передоплату за квартиру. Саме через такі випадки кіберполіція України вирішила зробити спеціальне звернення і дати кілька порад, щоб не потрапляти на таких шахраїв.

В першу чергу, потрібно звертатися до офіційних джерел. Якщо ви шукаєте квартиру, то найкраще цим займатися на офіційних веб-сайтах. Після цього, якщо ви знайшли те, що хотіли, потрібно звертати увагу на захищений протокол «https://», який дає гарантію про те, що це є перевіреним сайтом. Але найкраще шукати можливість зняття квартир з так званим післяплатою, а не по передоплаті.

Крім цього, дуже важливо знати, якщо документи на нерухомість у людини, яка здає вам квартиру. Наприклад, можна подивитися це в державному реєстрі нерухомості.

Важливо підкреслити, що кіберполіція поділилася спеціальним сайтом "Stop Fraud", на якому можна дізнатися інформації про номер телефону або банківську карту.

Нагадаємо, що українців попередили про нові зміни, які можуть здатися примусовими.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли про махінації, які користуються попитом.