Олімпійська чемпіонка 1994 року, чемпіонка світу та дворазова чемпіонка України Оксана Баюл прийняла рішення відмовитися від українського громадянства.

Перша олімпійська чемпіонка незалежної України з 1994 року проживає в США, пише "РБК-Україна". Раніше вона не висловлювала бажання відмовитися від громадянства України.

У своєму Instagram Баюл опублікувала знімок свого обличчя крупним планом і пояснила своє рішення.

"Я всіх за все дякую 🙏 🌎 народилася росіянкою виграла золото за Україну а помру американкою🙌", - написала вона під фото.

У соціальних мережах почали активно коментувати вчинок Оксани Баюл. Після її поста українці впевнені, що відмова від громадянства стала наслідком того, що президент України Володимир Зеленський не запросив спортсменку на святкування 30-річчя незалежності країни.

"Як тримати удар? Мій головний принцип - померти заздалегідь. Виграє в смертельному бою тільки той самурай, який вже мертвий. Проживіть у своїй голові найгірший сценарій. І уявіть, що будете робити після цього. Чітко і конкретно розпишіть свої кроки після поразки. А потім, як в кіно, прокрутіть "плівку" назад, до першого кадру, і йдіть в бій ... ось так і вийшло 😀 🇺 🇦 що ви домоглися у вашому до мене приниженнях ? Ось у чому питання? А то що Зеленський мене не запросив на святкування 30 років незалежності так я вже давно не літаю в хмарах і все одно спасибі 🙏 @zelenskiy_official🤣 🙌", - написала вона.

Відзначимо, що Баюл родом з Дніпра. Спочатку вона залишилася без батька, а у віці 13 років не стало і її матері. До себе забрала її одеський тренер з фігурного катання Галина Зміївська. У 1993 році Баюл стала чемпіонкою світу, а в 1994 році – олімпійською чемпіонкою. Після цього, вона залишила кар'єру і поїхала жити в США. На момент переїзду дівчині було всього 17 років.

У 2001 році вона зайнялася бізнесом, проте в 2007 році знову повернулася в спорт. У 2010 році прилетіла в Україну і планувала відкрити власну школу з фігурного катання, проте через конфлікт з колишніми тренерами і чиновниками її ідея зазнала краху.

Раніше Hyser писав про те, що українців чекають довгі вихідні на День Незалежності.

Також Hyser повідомляв, що озвучено графік роботи банків і Пошти під час вихідних у серпні.

Нагадаємо, що українцям роздадуть грошові виплати на честь Дня Незалежності.