За статистикою щорічно від серцево-судинних захворювань у світі помирає більше 17 мільйонів чоловік, що становить третину від загальної кількості померлих. Не дивно, що лікарі постійно закликають людей відмовитися від куріння і алкоголю і кожен день хоча б в протягом 30 хвилин робити фізичні навантаження. Крім того, особливу увагу потрібно звернути на харчування.

Нутриціолог, професор і кандидат біологічних наук Олександр Мірошников виділив продукти, які приносять серцю і судинам найбільшу користь. Про це пишуть РосСМИ.

Так, він виділив продукти, включення яких в раціон позитивно впливає на здоров'я судин і серця. До них відносяться мигдаль, курага, ківі, морська риба і навіть масло.

Так, всі знають, що калій і магній - в повному сенсі незамінні елементи для нормальної роботи серця:

  • калій-нормалізує серцевий ритм, знижує артеріальний тиск і регулює водно-сольовий обмін;
  • магній-тонізує серцевий м'яз, допомагає знизити "поганий" холестерин, робить більш еластичними стінки судин, бореться із занепокоєнням і дратівливістю, підвищує стресостійкість.

За словами Олександра Мірошникова, поєднання мигдалю з курагою повністю покриває необхідну кількість як одного, так і другого елемента.

"Коли ми комбінуємо 4-5 штучок кураги плюс жменю мигдалю (до 100 грамів на день) - це "заспокійливе" для судинної системи", - пояснює експерт.

Позитивно впливають на здоров'я судин також рослинні масла і ківі завдяки вмісту певних вітамінів: Е - в першому випадку, С - у другому. Лідером за вмістом вітаміну С є ківі, тому фахівець рекомендує вживати два плоди в день.

Крім того, за словами фахівця, організму дуже потрібна морська риба, кращий вибір - сьомга або лосось. Він рекомендує з'їдати 120-150 грамів риби, яка забезпечить організм Омега-3 жирними кислотами, які підвищують еластичність судин.

Раніше Hyser писав про каші, яка зміцнить судини і захистить від раку.

Також наш портал повідомляв, як болгарський перець впливає на артеріальний тиск людини.

Нагадавши, лікарі назвали популярний продукт, який негативно впливає на серце.