Президент України Володимир Зеленський підписав указ про нове державне свято-День український державність.

Про це він заявив під час виступу на параді до Дня Незалежності України у вівторок, 24 серпня, писати "Суспільне.Новини".

"Ми спадкоємці державності, яка існувала понад тисячу років тому. І ми починаємо відзначати день Української державності. Її точкою відліку ми вважаємо рік заснування Києва, столиці Київської Русі-України, яку недаремно називають містом де все починається. Тут починалося православ’я, тут взяла початок старослов’янська мова, правонаступницею якої є українська мова. Тут почалася і наша державність. Зародження нашої державності ми будемо відзначати в день розквіту нашої державності — у День Хрещення Київської Русі-України. І про це все я підписую сьогодні відповідний указ", — заявив він.

Відзначимо, що День Хрещення Київської Русі-України відзначається щорічно 28 липня.

Нове свято в нашій країні почнуть відзначати з 2022 року.

Пропонуємо Вам переглянути пряму трансляцію 30-ї річниці святкування Дня Незалежності України.

Нагадаємо, що вчора в Україні відзначали свято Державного прапора країни.

У Москві теж відзначили українське свято, піднявши в небо жовто-блакитний прапор поблизу Кремлівської стіни. У мережі з'явився ролик, як прапор піднімається в небо на червоних кулях. Організатори даної акції не відомі.

"Свято нашого прапора святкують навіть у стані ворога", - написала народний депутат від "Слуги народу" Тетяна Циба у своєму Facebook.

Раніше Hyser писав про те, що українців чекають довгі вихідні на День Незалежності.

Також Hyser повідомляв, що озвучено графік роботи банків і Пошти під час вихідних у серпні.

Нагадаємо, що українцям роздадуть грошові виплати на честь Дня Незалежності.