Сьогодні, 24 серпня в центрі столиці проходять урочистості з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

На Хрещатику зараз проходить військовий парад і Марш Захисників України, в якому беруть участь ветерани війни на Донбасі.

На Майдан Незалежності прибув президент України Володимир Зеленський, а також іноземні гості, серед яких: голова Сенату Парламенту Чеської Республіки Мілош Вистрчіл, президент Національної ради Федеральних Зборів Швейцарської Конфедерації Андреас Ебі, президент Республіки Північна Македонія Стево Пендаровський, президент Естонської Республіки Керсті Кальюлайд, президент Литовської Республіки Гітанас Науседа з дружиною, президент Польщі Анжей Дуда, глава Латвійської Республіки Егілс Левітс та інші.

Також на парад прибув Вселенський Патріарх Варфоломій, а в ложі для високих гостей знаходяться Леонід Кучма, Віктор Ющенко, Петро Порошенко.

Крім українських військовослужбовців, у параді беруть участь і іноземні військові з Естонії, Латвії та Литви. Польське військо на параді представляють льотчики.

Участь у заходах бере оркестр ВПС США в Європі (USAFE) та американські військові із загальної багатонаціональної навчальної групи-Україна (JMTG-U).

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський підписав указ про нове державне свято - День української державності.

Про це він заявив під час виступу на параді до Дня Незалежності України. Нове свято в нашій країні почнуть відзначати з 2022 року.

Раніше Hyser писав про те, що українців чекають довгі вихідні на День Незалежності.

Також Hyser повідомляв, що озвучено графік роботи банків і Пошти під час вихідних у серпні.

Нагадаємо, що українцям роздадуть грошові виплати на честь Дня Незалежності.