Під час виступу на Майдані з нагоди 30-ї річниці Незалежності України президент України Володимир Зеленський згадав видатних українців.

Згадавши імена колишніх президентів країни, він спеціально обійшов стороною президента-втікача Віктора Януковича, пише Телеграм-канал "Цензор.НЕТ".

"Рівненщина подарувала нам першого президента України. Чернігівщина - другого. Сумщина - третього. Донеччина подарувала нам Леоніда Бикова та Сергія Бубку..."- сказав президент.

Також Зеленський згадав, що Луганська область дала Україні письменника Володимира Даля, Кіровоградщина – Івана Карпенка-Карого та Марка Кропивницького, Житомирщина – Лесю Українку, Полтавщина – Миколу Лисенка, Тернопільщина – актрису Соломію Крушельницьку, Вінницька область – Василя Стуса.

До слова, присутнього на урочистому заході свого попередника Петра Порошенка він теж не згадав. Крім Порошенка, на параді також присутні Леонід Кучма і Віктор Ющенко.

Також у списку гостей присутні іноземні гості-голова Сенату Парламенту Чеської Республіки Мілош Вистрчіл, президент Національної ради Федеральних Зборів Швейцарської Конфедерації Андреас Ебі, президент Республіки Північна Македонія Стево Пендаровський, президент Естонської Республіки Керсті Кальюлайд, президент Литовської Республіки Гітанас Науседа з дружиною, президент Польщі Анжей Дуда, глава Латвійської Республіки Егілс Левітс та інші.

Також на парад прибув Вселенський Патріарх Варфоломій.

У параді беруть участь не тільки українські військовослужбовці, а й іноземні військові з Естонії, Латвії та Литви. Польське військо на параді представляють льотчики.

Раніше Hyser писав про те, що українців чекають довгі вихідні на День Незалежності.

Також Hyser повідомляв, що озвучено графік роботи банків і Пошти під час вихідних у серпні.

Нагадаємо, що українцям роздадуть грошові виплати на честь Дня Незалежності.