Експерти попереджають українців про відчутні зміни цін на деякі продукти

Вартість деяких продуктів в Україні цієї осені зросте, проте це зростання торкнеться не всі групи товарів. Фінансовий аналітик Богдан Слуцький розповіли інформаційному порталу "РБК Украина"свій портал щодо змін цін на продукти цієї осені.

Експерт упевнений, що продукти, які імпортуються в Україну цієї осені трохи впадуть в ціні. Він зазначає, що за останніми дослідженнями Держстату, в середньому Українська сім'я витрачає 41% місячного сімейного бюджету саме на продукти харчування. Імпортні продукти дещо подешевшають в основному через ревальвацію національної валюти, тому ціни в гривневому еквіваленті і знизяться.

Слуцький, однак, зазначає, що довго тенденція до падіння цін не протримається, оскільки сильний курс гривні вигідний українським експортерам, але невигідний уряду, оскільки це заважає заповнювати бюджет. Тому в четвертому кварталі поточного року експерт очікує ослаблення національної валюти до закладеного в бюджеті курсу в 29,1 гривень за долар.

На вітчизняні ж продукти цієї осені ціни будуть визначатися ринковими методами. Якщо взяти, наприклад, яйця, то ціни на них до осені можуть відчутно зрости через підвищення вартість кормових культур і скорочення експорту яєць. Не варто також забувати про те, що за перше півріччя 2021 року виробництво яєць впало на 14,4%.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців сповістили про прийдешні пенсійні новації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в уряді розповіли, яким чином можна отримати пенсію в 7 тисяч гривень.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, кому з українців призначать пенсії за спрощеною системою.