Найбільший транспортний літак у світі "Мрія" здійснив політ над Києвом під час святкового параду.

В Україні сьогодні відзначається 30-річчя Незалежності. З цього випадку в Києві проходить парад. 24 серпня над Хрещатиком здійснив політ світовий рекордсмен-літак Ан - 225"Мрія". Цей літак був створений на заводі "Антонов". Він є найбільшим і найпотужнішим у всьому світі. На його рахунку понад 240 не перекритих світових рекордів.

До того ж під час параду в Києві була представлена новітня вітчизняна військова техніка. Також були представлені американські переносні протитанкові ракетні комплекси Javelin і турецький безпілотник Bayraktar. Крім Києва, військовий парад на воді відбувся в Одесі.

У ньому взяли участь катери і судна Військово-Морських Сил і Державної прикордонної служби України, а також кораблі ВМС держав-членів і партнерів НАТО.

У центрі Києва також була виконана пісня "Україна" Тараса Петриненка. Після цього військовий парад був закінчений. На нього приїхало дуже багато людей. Також були представники інших країн. В тому числі і президенти. Це один з наймасштабніших парадів, які коли-небудь були організовані на території України.

У соціальній мережі було опубліковано багато фото і відео з параду.

Політ найбільшого літака дійсно вийшов дуже вражаючим.

Раніше Hyser писав про те, що Володимир Зеленський підписав Історичний указ, Путін цього не переживе.

Також писали, що неймовірно красивий образ Олени Зеленської на офіційному заході затьмарив усіх.

Нагадаємо, що у Києві на День Незалежності закриють станції метро.