У Російській Федерації провели церемонію закладки нових бойових кораблів, які планують побудувати в найближчому майбутньому.

Повідомляється, що незабаром росіяни поповнять свій арсенал двома корветами, двома дизельними і двома атомними підводними човнами, пише "Главком".

Офіційний сайт Кремля пише, що церемонія закладки суден проходила одночасно на заводах в Санкт-Петербурзі і Комсомольську-на-Амурі. Президент Росії Володимир Путін під час свого онлайн-виступу заявив, що масштабність будівництва обумовлена геополітичним становищем РФ і її роллю в світових справах.

"Будівництво високотехнологічного боєздатного військово-морського флоту пред'являє підвищені вимоги до російських кораблів, кораблебудування", - сказав глава Кремля.

Нагадаємо, що в Санкт-Петербурзі під час репетиції військово-морського параду зіткнулися два військові кораблі. У соціальних мережах блискавично почали поширюватися відеозаписи інциденту. Однак ВМФ Росії спробувало спростувати цей факт.

У Twitter-акаунті "Злий Одесит" з'явився відеозапис, на якому зображений момент зіткнення. За словами очевидців, зіткненню суден посприяв сильний вітер.

"Їх розвернуло - і один зачепив інший. У підсумку вони розчепилися. Досі там стоять, але вже на трьох якорях кожен", - пишуть деякі російські ЗМІ, виходячи зі слів очевидців.

Але частина росЗМІ спростовує дану інформацію, посилаючись на слова прес-служби Головного командування ВМФ Росії. У них говориться, що насправді це не що інше, як відпрацювання безпечного відходу від місця стоянки на Неві, а вітер ніяк не завадив кораблям виконати маневри.

Раніше Hyser писав про те, що у порту Норвегії всю ніч палав Російський траулер.

Також Hyser повідомляв, що у Чорному морі українське судно зазнає аварії.

Нагадаємо, що Росія в терміновому порядку вивела в Чорне море весь свій бойовий флот.