У День Незалежності України на Донбасі стався черговий обстріл, в якому постраждали українські військові

Вчора, в середу, 24 серпня, по всій Україні святкувалася тридцята річниця Дня Незалежності України, однак, на жаль, навіть у цю святкову дату на фронті не обійшлося без втрат. Про це в соціальній мережі Facebook повідомила прес-служба штабу Операції об'єднаних сил.

Повідомляється, що в середу, 24 серпня, противник в черговий раз порушив режим припинення вогню і здійснив обстріл українських позиції в смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід".

Підсумком ворожого обстрілу стало те, що один з українських захисників загинув, ще один солдат Об'єднаних сил заробив поранення. Другого солдата в терміновому порядку евакуювали і відправили до медичного закладу. В даний момент його стан описується як задовільний.

У заяві сказано, що командування Об'єднаних сил висловлює свої щирі співчуття рідним і близьким загиблого.

Також в офіційній заяві штабу ООС сказано, що про дії збройних формувань Російської Федерації вже сповістили представників ОБСЄ через українську сторону громадського центру контролю і координації з питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Донбасі куля снайпера забрала життя 21-річного українського солдата Юрія Михайлова. Михайлов служив у 28-й ОМБр і мав звання лейтенанта. Хлопець все свідоме життя був сиротою, проте був натхненний ідеєю змінити Україну.

Військові розповідають, що ворожий стрілець, який убив Михайлова, примудрився потрапити в бійницю, обвішану маскувальною сіткою, оскільки він використовував тепловізор, який забезпечує видимість і вдень, і вночі, незалежно від освітлення.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, як День Незалежності відсвяткували на передовій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський введе новий вихідний день.

Також "Hyser" писав, що у мережі з'явився запис наймасштабнішого військового параду на День Незалежності.