Український уряд заявив, що навчання в школах з 1 вересня планується розпочати без будь-яких обмежень, адже зараз всі українські області знаходяться в "зелених" зонах.

За словами начальника Головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрія Кононенка, у разі погіршення епідеміологічної ситуації щодо захворюваності ковидом існує три варіанти розвитку подій.

Перший варіант -це варіант, який діє зараз. Україна знаходиться в" зеленій " зоні, а діти ходять в школу і очну форму навчання.

Другий варіант - це якщо країна перейде в" жовту "або" помаранчеву " зони. У такому випадку вакцинації підлягають 80% вчителів. Якщо необхідну кількість вчителів не вакцинують, то навчання буде продовжено дистанційно.

І третій варіант - це коли учням заборонять відвідувати навчальні заклади (не відноситься до дитсадків і початкових класів).

Нагадаємо, раніше народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура в ефірі каналу "Україна 24" заявив, що введення локдауну в Україні можливе наприкінці серпня або наприкінці вересня. Причому вводити його будуть локально.

"Я не хочу лякати. Ця зараза не піде. Щоб її побороти, нам всім треба дотримуватися елементарних правил поведінки - тоді нам не треба буде ніяких локдаунів вводити. Коли ми зрозуміємо, що ситуація погіршується, тоді нам вже всім треба буде вакцинуватися, отримати доступні вакцини і зробити так, щоб ця проблема взагалі пішла в минуле", - заявив парламентарій.

Ще на початку серпня в Кабміні не планували введення додаткових обмежень у зв'язку з коронавірусом, а карантинні норми будуть переглянуті виходячи з того, чи зміниться епідситуація через ковід.

Раніше Hyser писав про те, що у ВООЗ розповіли, як захиститися від найнебезпечнішого штаму ковіда "Дельта".

Також Hyser повідомляв, що в Україні заговорили про посилення карантину.

Нагадаємо, що в Україні вводять обов'язковий медогляд, але є велика проблема.