Українцям пообіцяли підвищити пенсії до 3000 гривень.

В Україні анонсували чергове підвищення пенсій. З 1 жовтня 2022 року для деяких категорій українських пенсіонерів підвищиться мінімальна пенсійна виплата – її розмір складе від 2500 до 3000 грн. Однак таке підвищення буде позаплановим, оскільки не пов'язане ні з індексацій пенсій, ні з плановими показниками зростання, передбаченими державним бюджетом.

Вся справа в тому, що це будуть адресні доплати пенсіонерам, які зможуть отримати далеко не всі. Документ вже був розроблений Міністерством соціальної політики та оприлюднений на сайті для обговорення. У ньому вказується на те, що в 2022 році українці у віці від 75 до 80 років зможуть отримувати надбавку до своїх пенсій у розмірі 500 гривень.

Зокрема, документом пропонується з 1 жовтня 2022 року встановити мінімальну пенсію в розмірі 3000 грн особам у віці 70 років і більше. Йдеться про те, що якщо у людини пенсія менше, то йому буде покладатися доплата до зазначеного рівня.

Відзначимо, що такі вікові виплати вже були раніше введені в Україні. Подібного роду надбавку отримують пенсіонери віком від 80 років.

Додаткова матеріальна допомога від держави буде нараховуватися автоматично. Ніякі документи оформляти самостійно не потрібно. Кожен пенсіонер зможе отримати належну йому додаткову виплату так, як йому зручно.

Нагадаємо, що в Україні зараз пенсіонери отримують свої виплати як на пошті, так і на карту банку. Вибір залишається за самим пенсіонером. Також деяким категоріям населення виплати приносять додому листоноші. Так як люди не мають можливості самі дістатися до пошти або відділення банку.

Раніше Hyser писав про те, що пенсіонерам розповіли, як змінюватися пенсійні виплати з 1 вересня.

Також писали, що пенсіонерам підказали, як вони можуть оформити дві пенсії.

Нагадаємо, що українців готують до нових пенсій у 2022 році.