Глава Мінфіну заявив про те, що восени фінансування субсидій потребуватиме коректив

Зовсім скоро почнеться осені, а значить і жовтень з листопадом, які відрізняються тим, що фінансування субсидій на них є найкритичнішим і потребує змін у Державному бюджеті на 2021 рік. Про це розповів глава Міністерства фінансів Сергій Марченко, передає "Інтерфакс-Україна".

Ні для кого не секрет, що субсидії українці отримують через місяць, тому виплати за грудень поточного року вони отримають вже в січні майбутнього. Тому основний інтерес викликають саме жовтень з листопадом.

Марченко зазначає, що фінансування субсидій на ці два місяці — одне з першорядних завдань, і в уряді думають про те, як її вирішити. Відзначається, що поки що в уряду достатньо часу, щоб відкоригувати державний бюджет і виділити на допомогу українцям достатню кількість грошей. Марченко заявляє, що аналіз і висновки будуть зроблені вже по закінченню опалювального сезону.

Нагадаємо, що з тих пір, як в 2020 році в Україні почалася пандемія коронавірусу, уряд підвищив соціальні норми, за яким нараховують субсидії на всій території України. Тепер же підвищені соціальні норми будуть доступні тільки українцям, які проживають в "червоній зоні" адаптивного карантину.

Раніше, для того, щоб отримувати від держави допомогу на оплату ЖКП, необхідно було заробляти менше половини від середньої по Києву заробітної плати або менше однієї п'ятої від середньої заробітної плати в інших обласних центрах. Зараз цю норму вже скасували.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців сповістили про прийдешні пенсійні новації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в уряді розповіли, яким чином можна отримати пенсію в 7 тисяч гривень.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, кому з українців призначать пенсії за спрощеною системою.