Експерти розповіли, яких умов необхідно дотримуватися, щоб економити на електроенергії

З жовтня поточного року в Україні набудуть чинності оновлені тариф на електроенергію для українців. Повідомляється, що місячному споживанні до 250 кВт/год тариф знизиться з 1,68 до 1,44 гривень, однак для того, щоб не вийти за рамки даного нормативу необхідно дотримуватися певних умов. Про це повідомляє iнформаційний портал "Факт".

Так, для того, щоб не перевищувати обмеження в 250 кВт/год в Держенергоефективності рекомендують, наприклад, не залишати світло включеним в порожніх приміщеннях. Різні електронні прилади, що працюють від акумуляторів, ті ж смартфони, не рекомендується тримати на зарядці довше, ніж необхідно для повної зарядки акумулятора.

Корисними можуть стати спеціальні енергоекономні лампочки і датчики руху для ламп, завдяки яким світло буде включатися тільки в той момент, коли він дійсно необхідний.

Хорошим рішенням буде поступово замінити в будинку всі побутові прилади на ті, які відповідають А-класу енергоефективності або вище. Не варто залишати включеними або в сплячому режимі комп'ютери або техніку, якою ніхто не користується.

Холодильник і морозильник слід тримати в чистоті, снігу і льоду в них бути не повинно. Перед тим, як ставити в холодильник їжу її варто завчасно охолодити. Встановлювати холодильник слід якомога далі від світла і приладів, які виділяють тепло.

По можливості варто використовувати індукційні плити, СВЧ-печі і МХ-печі, оскільки вони працюють швидко і економно. Нарешті, в будинку можна встановити двофазні Лічильники електроенергії, оскільки нічний тариф більш вигідний.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українських спадкоємців попередили про можливе нововведення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців можуть відключати від тепла цілими будинками.

Також "Hyser" писав, що українцям розповіли, яких цифр за тепло можна очікувати в платіжках.