Третій президент України Віктор Ющенко в інтерв'ю в ефірі каналу "Україна 24" заявив, що за 30 років незалежності Україні так і не вдалося стати повноцінною нацією.

Коли ведуча запитала політика, хто на його думку є найбільшим ворогом України, він відповів Так: "Я повинен дуже щиро, без глибоких коментарів, сказати: ми ще квазінація. Багато чого, що характерно для здорової, сильної і консолідованої нації, у нас немає " - відповів Ющенко.

Він упевнений, що важливим питанням, яке має бути винесене на порядок денний, є "глибоке національне усвідомлення".

Експрезидент упевнений, що тільки це дасть силу нації. "Я б сказав, у внутрішньому вимірі слабкі національні процеси-головне лихо наше сьогодні", - зазначив він.

Нагадаємо, Віктор Ющенко розповів, що відбувалося в Бухаресті в 2008 році. За його словами, наша країна могла отримати членство в НАТО ще тоді.

Експрезидент в інтерв'ю заявив, що якби канцлер Німеччини Ангела Меркель і колишній президент Франції Ніколя Саркозі не виступили проти, то на саміті Альянсу міг відбутися прорив у просуванні до НАТО.

Ющенко впевнений, що відсутність членства "розв'язала руки президенту Росії", тому що саме воно дає істотні гарантії безпеки.

З цієї причини Путін не нападе ні на Польщу, ні на Литву, незважаючи на найзухваліші висловлювання на його адресу. Модель НАТО працює таким чином, що чіпати ці держави просто небезпечно.

Віктор Ющенко зазначив, що в момент, коли Франція і Німеччина відмовилися голосувати за ПДЧ, було вирішено і російське вторгнення спочатку в Грузію, а потім — в Україну. Політик називає дії іноземних політиків близькими до зради.

Раніше Hyser писав про те, що стало відомо, як День Незалежності відсвяткували на передовій.

Також Hyser повідомляв, що стало відомо, як День Незалежності відсвяткували на передовій.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський введе новий вихідний день.