У Міністерстві освіти і науки висловилися щодо планів на 1 вересня

Вже зовсім скоро в Україні стартує черговий навчальний рік, який розпочнеться з Дня знань-першого вересня. Цей день у багатьох асоціюється з урочистою лінійкою, і багатьох батьків зараз цікавить, як з урахуванням сформованої епідеміологічної ситуації буде проходити подібний захід. На це питання інформаційному порталу "Факт"розповів начальник Головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міносвіти і науки України Юрій Кононенко.

Так, відповідаючи на питання, що цікавлять багатьох, чиновник заявив, що рішення про те, проводити урочисту лінійку на 1 вересня чи ні — вирішує кожен окремий навчальний заклад в індивідуальному порядку. Кононенко зазначив, що насправді за всі 30 років незалежності України проведення лінійки ніколи не було обов'язковим.

Чиновник зазначив, що до лінійки можна ставитися по-різному, проте він не схильний вважати лінійку пережитком минулого, у всякому разі, на його думку, 1 вересня бажано провести хоча б коротку лінійку.

Якщо ж говорити про проведення лінійки, то тут, як у випадку з будь-яким масовим заходом останнім часом, доведеться дотримуватися всіх обмежень і приписів, позначені Міністерством охорони здоров'я.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, як працюватимуть школи з 1 вересня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МОЗ оголосило розіграші для українських шкіл.

Також "Hyser" писав, що українських школярів попередили про важливі нововведення.