Кабінет Міністрів України планує схвалити розпорядження "Про перенесення робочих днів у 2022 році".

Повідомляється про чотири вихідні поспіль на 8 березня і День Конституції, пише "РБК-Україна" з посиланням на порядок денний засідання уряду 26 серпня.

Згідно з проектом в наступному, 2022 році, для святкування пропонується 8 березня - Міжнародний жіночий день і 28 червня - День Конституції України. Уряд має намір рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій, які працюють за п'ятиденним робочим тижнем з двома вихідними днями в суботу та неділю, перенести в 2022 році робочі дні:

з понеділка 7 березня на суботу 12 березня;
понеділка 27 червня на суботу 2 липня.

Так, виходить, що з 5 по 8 березня буде чотири вихідних поспіль і з 25 до 28 червня - четвре вихідних дня.

У документі йдеться, що роботу банків та їх установ регулює Нацбанк.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський вважає, що Верховна Рада зобов'язана зробити День української державності вихідним днем. 24 серпня гарант звернувся до народних депутатів з пропозицією про встановлення вихідного дня в зазначене їм свято, яке випадає на 28 липня.

Якщо ВР схвалить його пропозицію, то вже з наступного, 2022 року, це свято внесуть до списку державних вихідних.

Користувачі вирішили поділитися своєю думкою з цього приводу.

"Може вистачить святкувати? Давайте будемо працювати! Кожен през своє свято вводить-хоче залишитися в історії.", "Замість 8 березня, і кількість вихідних не зміниться", "Vova Gaigunai цілком згоден,досить святкувати цеткіних та колонтай. Кількість святкових днів не повинна перевищувати кількості робочих днів", "Надіюсь в майбутньому буде такий Президент який залишить 3-4 свята з вихідним", "Петро Новосельський. Я в захоплені від Вас. Ви праві. Скільки можна відпочивати, тоді, як нашим капіталістам ще треба придбати нові віли, яхти і т. д. Геть вихідні!",- пишуть українці.

Коментарі
Коментарі

Раніше Hyser писав про те, що Володимир Зеленський висміяв Віктора Януковича на параді.

Також Hyser повідомляв, що на параді пролетів український легендарний літак.

Нагадаємо, що Зеленський підписав Історичний указ у розпал святкування Дня Незалежності.