Український уряд планує ввести ряд бонусів для тих, хто буде вакцинований у разі локдауну.

Про конкретні привілеї поки в МОЗ не говорять, як і про перспективу загальнонаціонального локдауну, пише "РБК-Україна".

За словами голови парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайла Радуцького, сенсу закривати всю країну немає, якщо на Рівненщині "червоний" рівень епідеміологічної загрози, а на Донеччині "зелений".

"Тому нічого нового в моделі карантину немає. Єдине - є плани МОЗ і я їх підтримую: якщо будуть жорсткі обмеження в країні, то підприємства і компанії, у яких 80% щеплених співробітників, зможуть не закриватися. Таку норму вже затвердили для шкіл", - сказав він.

У Союзі українських підприємців кажуть, що Міністерство охорони здоров'я пообіцяло залишити заклади громадського харчування відкритими для вакцинованих клієнтів.

Глава МОЗ Віктор Ляшко обіцяв раніше не забороняти роботу громадських закладів, що працюють в "червоній" зоні в разі, якщо весь колектив буде вакцинований, а клієнти будуть пред'являти ковід-сертифікати.

Що стосується відвідувачів ТРЦ, то для них буде розроблена спеціальна система пропуску і попередній запис. Ті відвідувачі, які не будуть щеплені, зможуть здати ПЛР - або експрес-тест на місці.

Нагадаємо, що уряд України заявив, що навчання в школах почнеться за планом, тобто з 1 вересня.

Начальник Головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко каже, що у разі погіршення епідеміологічної ситуації щодо захворюваності коронавірусною інфекцією існує три варіанти розвитку подій.

Перше - це нинішній варіант, коли країна перебуває в "зеленій" зоні, а діти ходять до школи. Друге - якщо країна перейде в" жовту "або" помаранчеву " зони. Тоді вакцинації підлягають 80% вчителів. Якщо умова не буде виконана, навчання буде переведено на дистанційну форму.

Третина варіант - це коли учням заборонять відвідувати навчальні заклади, крім дитсадків і початкових класів.

Раніше Hyser писав про те, що у ВООЗ розповіли, як захиститися від найнебезпечнішого штаму ковіда "Дельта".

Також Hyser повідомляв, що в Україні заговорили про посилення карантину.

Нагадаємо, що в Україні вводять обов'язковий медогляд, але є велика проблема.