Ще в одній області України російську мову позбавили статусу регіонального.

Дніпропетровський окружний адміністративний суд скасував рішення Дніпропетровської облради про визнання російської мови регіональною. Зазначимо, що це не перше подібного роду рішення на території України. Про статус російської мови в країні давно точаться суперечки. Хтось згоден з такими рішеннями, а хтось виступає категорично проти. Поки прийти до єдиної думки не виходить. Тому кожен регіон приймає рішення про статус російської мови самостійно.

Що стосується саме Дніпропетровської області, мова йде про рішення облради від 2012 року. Позов подала Дніпропетровська обласна прокуратура. Там просили визнати протиправним і недійсним з 28 Лютого 2018 року рішення облради "про підтримку мовної політики в Україні" від 17.08.2012 року.

Задовольнив позов суд ще 13 серпня, оприлюднили його в реєстрі через тиждень. У своїй постанові суд зазначив, що рішення облради суперечить чинному закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Таким чином російська мова на території Дніпропетровської області була позбавлена статусу регіональної. Є ще кілька областей України, які прийняли подібного роду рішення. Але поки такі випадки поодинокі. Але політики сподіваються на те, що така судова практика набере більшої популярності.

Зазначимо, що прийняте в Дніпропетровській області рішення суду може бути оскаржене. Але поки ніхто такого роду бажання не виявив. Так як це відразу ж викличе резонанс в суспільстві і призведе до конфлікту інтересів різних груп населення.

Раніше, Миколаївський Окружний адмінсуд скасував рішення Миколаївської міськради про надання російській мові статусу регіональної.

Раніше Hyser писав про те, що виконуючі обов'язки мера в Харкові Терехов потрапив у скандал через російську мову.

Також писали, що Зеленський вже придумав Путіну нову кличку.

Нагадаємо, що у Росії Сова почали говорити про те, що російськомовне населення б'ють по всьому світу.