Експерти розповіли, хто з українців може вийти на пенсію у віці 50 років.

Так, в Україні встановлено вік, в якому чоловіки і жінки виходять на пенсію. Але як розповіли експерти, що це можна зробити і набагато раніше. Наприклад, вийти на пенсію можна у віці 50 років. Але для цього важливо виконати ряд умов.

Хто може достроково йти на пенсію:

  • жінки, які народили п'ять і більше дітей і які виховали їх до шестирічного віку;
  • матері дітей з інвалідністю з народження;
  • люди у зв'язку з особливим станом здоров'я (хворі гіпофізарним нанізмом (ліліпути), диспропорційні карлики, інваліди по зору I групи-сліпі та інваліди з дитинства I групи);
  • люди, які були учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС або є потерпілими від Чорнобильської катастрофи;
  • люди, які працювали на Чорнобильській атомній електростанції в момент зняття її з експлуатації;
  • окремі категорії осіб з числа учасників антитерористичної операції.

Нагадаємо про те, що з 1 квітня 2021 року пенсійний вік для жінок для виходу на пенсію за віком на загальних підставах зрівнявся з пенсійним віком чоловіків. В такому випадку жінки можуть розраховувати на отримання пенсійних виплат тільки з 60 років.

При цьому стаж повинен становити не менше 28 років. Тим, хто виходить на пенсію в наступному році, потрібно буде мати вже 29 років стажу.

Але якщо жінка виходить на пенсію на пільгових умовах, то в такому випадку вона має певні привілеї перед чоловіком. Наприклад, вона може вийти на пенсію раніше за часом. Так як в цьому випадку вік для чоловіків і жінок поки не зрівняли.

Проте з 1 квітня і для них підвищився і пенсійний вік, і вимоги по стажу.

Раніше Hyser писав про те, що українських пенсіонерів попередили про нове нововведення.

Також писали, що в уряді заговорили про те, що грошей на субсидії може не залишитися.

Нагадаємо, що українцям розповіли, хто отримає підвищені пенсії.