У вересні українці йдуть за грибним урожаєм, адже це саме той місяць, коли пішло їх масове зростання.

Спека йде, а на зміну їй приходять роси і дощі, пишуть "Гриби і грибні місця". Прогрітий грунт при зволоженні дає рясний урожай улюблених ласощів багатьох українців. Саме в цей час господині активно заготовляють гриби на зиму.

Вересень місяць багатий на грузді, подорешіни, рижики. Також з'являються жовто-бурі моховики, рядовки, зеленушки, червоні боровики, а у беріз — білі вовнянки і особливо рожеві.

Велика частина літніх грибів до осінь починають сходити-це підберезники, підосичники, дубовики, багато з сироїжок, подорешіни, грузді та інші молочні судини. Також зменшується і кількість білих грибів.

Однак радують око грибників маслюки і рижики.

Якщо вересень видався посушливий, то грибники відправляються в ліс, щоб знайти цікавий їстівний гриб - печеночницю, яка росте на старих дубах. Вона харчується соками з дерева і посухи не особливо боїться.

Нагадаємо, що раніше ми розповідали, як гриби можна знайти на початку літа. За словами досвідчених грибників, опеньки є першими грибами літнього сезону. Вони ростуть біля дерев, на пнях, стовбурах.

Лисички ростуть близько сосни, ялини, дуба або бука, тому найчастіше лисичка звичайна зустрічається в змішаних або хвойних лісах.

Білий гриб найкраще збирати в середині і в кінці червня. Він росте в сосновому або дубовому лісі.

Також влітку можна знайти підберезники, маслюки і сироїжки.

Досвідчені грибники попереджають новачків, що якщо вони сумніваються в тому чи іншому грибі, то краще пройти повз, щоб не піддавати ризику своє здоров'я і здоров'я близьких людей.

Раніше Hyser писав про те, що експерт розповіла українцям, як врятуватися від укусів небезпечних комах влітку.

Також Hyser повідомляв, що експерт розповіла українцям, як врятуватися від укусів небезпечних комах влітку.

Нагадаємо, що фахівці дали кілька ефективних порад, які допоможуть прибрати свербіж після укусу комара.