Хто з хлопчаків в дитинстві не мріяв приєднатися до армії танкістів і зануритися в атмосферу легендарних битв?.. Недарма за часів СРСР говорили, що дерев'яний конструктор "Танк" зобов'язаний бути в колекції у будь-якого, хто захоплений військовою технікою. Ось тільки, хто ж міг припустити, що танки з фанери з'являться "на озброєнні" армії США в 21 столітті.

Стало відомо, що американські військові почали будувати дерев'яні копії військової техніки, пишуть росЗМІ. Йдеться про солдатів зі складу NMCB-5 на базі США в Японії.

Так, з метою економії бюджету Пентагону, було прийнято рішення використовувати на навчаннях дерев'яні макети військових машин в натуральну величину. Зазначається, що копії військової техніки з дерева призваны скоротити витрати на навчання Військово-Морських сил США без шкоди для їх реалістичності.

Крім зведення дерев'яних макетів у натуральну величину, військовослужбовці п'ятого морського будівельного батальйону отримали завдання надати інженерну підтримку спільним Збройним силам NATO в Індо-Тихоокеанському регіоні.

У Мережі вже з'явилося фото дерев'яного автомобіля Humvee. Фанерний макет Humvee точнісінько відповідає габаритам реального автомобіля, що дозволить армії використовувати його в логістичних навчаннях, відпрацьовуючи перекидання техніки. Зокрема, ці макети призначені для оснащення 17-го бойового логістичного полку на навчаннях.

До речі, нещодавно стало відомо, що військові США застосовують на навчаннях копії ще й основного бойового танка Китаю Type 99. Так, за оцінкою фахівців США і НАТО, Китайські танки перетворилися на небезпечних супротивників, тому не дивно, що американська армія почала вчитися протистояти їм.

Експеримент з макетами робиться для того, щоб американські бійці візуально звикали до виду техніки потенційних супротивників. До речі, в минулому США використовували для навчань макети і російських танків.

Раніше Hyser писав, що у мережі показали, як виглядав прототип ВАЗівської вісімки.

Також наш портал повідомляв, що на українській дорозі помітили незвичайний"Запорожець" -кабріолет.

Нагадавши, У мережі показали "Запорожець", перетворений на автомобіль"мисливців за привидами".