Глава Міністерства фінансів України Сергій Марченко розповів про те, кому з громадян можна не чекати пенсійних виплат. За словами міністра, українцям не слід сподіватися на отримання виплат пенсійних коштів, якщо в недержавних фондах пенсій не буде накопичувальних фінансів.

Про це повідомляє портал «Головнокомандувач»

Картина з пенсіями в нашій країни залишається однією з найбільш критичних. Пенсіонери ледве зводять кінці з кінцями, живучи на мізерну пенсію. Тепер же міністр фінансів України Сергій Марченко розповів про те, кому можна не сподіватися на пенсію в Україні і з якої причини.

Як стверджує міністр, потрібно все робити по кроках, не можна просто так піти і надати гроші недержавним пенсійним фондам. За словами Марченка, спочатку потрібно буде залучити Державний фонд або керуючу компанію.

Глава Мінфіну також додав, що солідарна пенсія повинна знаходитися на рівних з накопичувальними коштами. Якщо в українців немає накопичень в недержавних фондах, то і не потрібно розраховувати на те, що вони будуть отримувати пенсії.

За його словами, в Україні дуже швидко старіють люди, через що число працюючих громадян постійно зменшується, але кількість пенсіонерів збільшується.

За його словами, в Україні дуже швидко старіють люди, через що число працюючих громадян постійно зменшується, але кількість пенсіонерів збільшується. Також він навів свій приклад, підкресливши, що йому, як сорокарічному українцю, за нинішньої ситуації сподіватися на пенсію не потрібно.

Він може або сам шукати можливості і відкладати через такі фонди, або в країні роблять так, щоб такі накопичення були у всього населення. Але це спровокує скорочення державного бюджету.

Глава міністерства також додав, що надавати громадянам пенсії надалі можна тільки за допомогою залучення накопичувальних ПФУ.

Нагадаємо, що українських громадян попередили про можливі труднощі з отриманням пенсій.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли про те, якою буде сума мінімальної пенсій на території держави.

Також портал "Hyser" писав, що українським громадянам розповіли про нововведення щодо пенсій з осіннього періоду.