Мінфін підрахував, що кожен десятий українець потребує субсидій на оплату комуналки, а це 4,6 мільйона осіб.

Якщо врахувати той факт, що кількість претендентів на субсидію буде тільки рости, необхідно більш ретельно перевіряти їх одержувачів, пишуть "Факти".

Однак найближчим часом перевірок не передбачається — рейди по квартирах, швидше за все, почнуться не раніше наступного, 2022 року.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла, як правильно оформити субсидію. Вона каже, що для отримання допомоги українець може звертатися до міністерства в будь-який місяць і навіть після початку опалювального сезону. У разі, якщо субсидія буде призначена в проміжний період, то будуть враховуватися доходи за два попередні квартали.

Нагадаємо, що в субсидії відмовлять громадянам, які мають депозит у банку від 100 тисяч гривень, квартиру площею понад 130 кв.м. або будинку від 230 кв. м. і більше. Також не нададуть субсидію власникам авто віком менше п'яти років або декількох машин, яким ще немає 15 років з дати випуску. Без субсидії залишаться ті, хто за останній рік здійснював великі покупки (квартира, Ділянка, автомобіль).

У Мінфіні зізнаються, що з виплатою субсидій можуть виникнути труднощі. Повідомляється, що на 2021 рік до державного бюджету заклали більше коштів ніж минулого року. Враховуючи той факт, що тарифи були підвищені, більша частина грошей була витрачена. Тому необхідний перегляд бюджету і нові джерела коштів на виплати.

Нагадаємо також, що уряд змінив правила надання субсидій на комуналку українським громадянам. У мережі з'явилася нова постанова, згідно з якою кількість українців, які отримують пільги для оплати комунальних послуг, може скоротитися.

Раніше Hyser писав про те, що українцям дали кілька дієвих порад, які допоможуть знизити суми в платіжках за комунальні послуги на 50%.

Також Hyser повідомляв, що українцям розповіли, як оформити житлову субсидію без офіційного працевлаштування.

Нагадаємо, що експерт назвав регіон, який буде змушений платити за комуналку найбільше.