В Україні коронавірусної інфекцією все частіше хворіють молоді люди.

Головний лікар Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко каже, що змінилися і перші симптоми хвороби, пише "Главком".

За словами медика, змінився вік пацієнтів і тепер ковідом хворіють у важкій формі люди молодого і середнього віку. "Ось наприклад, сьогодні вночі ми перевели на кероване дихання відносно молоду особу, якій всього 42 роки. Такого під час першої хвилі не було", – розповів лікар.

Федоренко розповів, що у людей з виявленою коронавірусною інфекцією відсутнє порушення нюху і смаку. Зате присутні розлади кишково-шлункового тракту.

Лікар каже, що при першій хвилі таких симптомів не спостерігалося. "Також більшість хворих, які зараз мають важкі ураження легень", - пояснив він.

Зазначимо, що за минулу добу в Україні було виявлено 1 906 нових випадків заражень ковідной інфекцією. З цього числа пацієнтів 134 дитини і 40 медичних працівника.

Крім того, за минулу добу було госпіталізовано 772 людини, летальних випадків – 34, видужав – 685 осіб.

За добу, 29 серпня, було вакциновано 166 551 осіб.

Нагадаємо, раніше ми писали, що за рішенням уряду навчання в школах почнеться за планом, тобто з 1 вересня.

За словами начальника головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрія Кононенка, якщо буде погіршення епідеміологічної ситуації щодо захворюваності коронавірусною інфекцією, то варіанти розвитку подій будуть змінені.

При першому варіанті, коли країна перебуває в "зеленій" зоні, діти ходять в школу. При другому, якщо країна перейде в "жовту" або "помаранчеву" зони і не буде вакциновано 80% вчителів, навчання буде проводитися дистанційно. При третьому варіанті учням заборонять відвідувати навчальні заклади, крім дитсадків і початкових класів.

Раніше Hyser писав про те, що у ВООЗ розповіли, як захиститися від найнебезпечнішого штаму ковіда "Дельта".

Також Hyser повідомляв, що в Україні заговорили про посилення карантину.

Нагадаємо, що в Україні вводять обов'язковий медогляд, але є велика проблема.