Українців порадували, що до кінця року пенсію піднімуть ще три рази.

Так, українських пенсіонерів найближчим часом очікує чергове підвищення пенсій. Воно буде відбуватися в три етапи.

Так, перший етап підвищень запланований на 1 жовтня 2021 року. Розмір додаткових виплат складе 400 гривень. Цю надбавку отримають пенсіонери віком від 75 до 80 років.

Зазначимо, що подібну надбавку також отримують і пенсіонери, яким вже виповнилося 80 років. Тільки їх надбавка до пенсії становить 500 гривень. Політики впевнені, що незабаром зможуть за подібним принципом ввести надбавки і іншим пенсіонерам. Але поки це питання знаходиться в розробці.

Другий етап відбудеться 1 грудня 2021 року. В цей час збільшиться мінімальна зарплата з 6000 гривень до 6500 враховуючи прив'язку розміру пенсій до мінімальної зарплати, з цього дня підвищаться і пенсійні виплати для громадян, старше 65 років. Вона складе 2600 гривень за умови наявності стажу 30 років у жінок і 35 років у чоловіків.

Крім того не варто забувати про те, що з 1 грудня зросте мінімальний прожитковий мінімум в Україні. Со 2294 до 2393 грн. Це призведе до того, що виросте в розмірі мінімальна пенсія. Вона становитиме 1934 гривень. Також з 1 грудня очікується підвищення доплат за понаднормовий стаж і впровадження інших надбавок і доплат до пенсій.

Таким чином політики працюють над тим, щоб в Україні пенсія весь час зростала. Також нагадаємо про те що, що в країні розглядається введення накопичувальної пенсійної системи. Але поки вона має більше супротивників, ніж прихильників. Але все незабаром може кардинальним чином змінитися. Залишається тільки трохи почекати.

Раніше Hyser писав про те, що міністр фінансів розповів про те, хто може взагалі позбудеться пенсій.

Також писали, що експерти розповіли, хто в Україні може вийти на пенсію в 50 років.

Нагадаємо, що податкова нагадала про серйозні штрафи.