У липні середня номінальна зарплата працівників IT-сфери склала майже 25 тис. грн, що є найвищим фінансовим показником серед інших сфер діяльності. Про це повідомляє портал УНІАН з посиланням на офіційний сайт Державної служби статистики.

Згідно з опублікованою інформацією, з незначним відривом від сфери інформації та телекомунікації на другому місці за рівнем заробітної плати розташувалися працівники страхових компаній. В середньому в липні номінальна зарплата штатного працівника цієї сфери діяльності склала 24 тис.489 грн.

Трійку лідерів за середньою липневою зарплатою замкнули працівники сфери оборони та державного управління. Штатний працівник цієї сфери за місяць отримує 20 тис.782 грн.

Що являє собою "номінальна зарплата"? За фактом - це "голі" цифри доходу працевлаштованої людини. А ось реальна заробітна плата враховує і зростання цін, і податків та інші обов'язкові платежі, так що вона, по суті, краще показує падіння і зростання доходів населення, а значить і рівень життя в цілому.

Зарплата. Скріншот з відео на Youtube
Зарплата. Скріншот з відео на Youtube
Зарплата. Скріншот з відео на Youtube

Якщо говорити про те, наскільки збільшилася середня номінальна заробітна плата штатного працівника в Україні в липні 2021 року порівняно з минулого року, то цей показник склав 14 тис.345 грн (21,5%).

За інформацією Держстату, в липні штатні працівники в Україні, отримали середню номінальну заробітну плату, яка була в 2,4 рази вище мінімальної заробітної плати. До слова, в нашій країні розмір мінімальної зарплати був збільшений з 1 січня 2021 року і на сьогоднішній день вона становить 6 тисяч гривень.

Раніше "Hyser" писав про те, що у вересні анонсовані масові перевірки доходів українців.

Також наш портал розповів про те, що стало відомо, в яких регіонах України Найвищі тарифи на комунальні послуги і ціни на їжу.

Нагадуємо, що в Україні змінили правила призначення соціальної допомоги незахищеним верствам населення.