Щорічно тривалість теплого літнього періоду на Землі збільшується на 10-15 днів.

Відповідно, зимового скорочується, пише "Обозреватель".

Директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда каже, що вже через 20-25 років зими в Україні може не стати зовсім.

За його словами, в нашій країні середньорічна температура за останні кілька років збільшилася на 1,6-1,7 градусів. А в 2021 році в Україні очікується найбільший урожай за всю історію з часів Київської Русі і пов'язано це зі сприятливими погодними умовами під час посівної.

Цього року в українців буде хороший урожай кукурудзи та озимих культур.

Синоптик каже, що глобальне потепління може негативним чином вплинути на аграрний сектор України, однак благо, що сучасні технології дозволяють уникати наслідків.

Нагадаємо, що раніше депутат Київської міської ради Костянтин Яловий, посилаючись на дослідження журналістів BBC-Ukraine, у своєму Facebook написав, що вже через півстоліття наша країна перетвориться на Австралію.

Щороку, літо в Україні ставатиме теплішим і сухішим. А тривалий період посухи будуть чергуватися з рясними дощами.

В цей же самий час зими в країні ставатимуть теплішими і українці відчують на собі так звані "температурні гойдалки". Періодично будуть сильні снігопади, але зима буде коротшою.

Також частими "гостями" в Україні стануть торнадо та інші аномалії, так як посуха і сильний вітер сприятимуть їх виникненню.

"Непередбачуваний клімат призведе до збільшення частоти та інтенсивності інших аномалій: пожеж, посух, торнадо, штормів, сильних опадів", - пише політик.

Зміна клімату посприяє зменшенню кількості чорнозему в країні. Очікується міграція флори і фауни. В даний час до нас ближче переселилися рожеві пелікани, шакали і степові лисиці з Центральної Азії. А в найближчому майбутньому нашу країну чекає навала нових видів отруйних змій, сухопутних черепах, комах і птахів.

Варто відзначити, що потепління позначиться на поширенні нових видів хвороб в Україні.

Раніше Hyser писав про те, що кліматологи розповіли, як глобальне потепління відбитися на Україні.

Також Hyser повідомляв, що експерти розповіли, що Крим поступово перетворюється на пустелю.

Нагадаємо, що Україні метеорологи пророкують занадто спекотне і сухе літо.