Щороку у 10 мільйонів людей похилого віку проявляється деменція. Більш того, щорічно кількість хворих цим недуга збільшуватися.

Канадські дослідники з Університету Оттави створили спеціальний калькулятор, який в онлайн-режимі дозволяє людям старше 55 років зрозуміти, в якому стані знаходиться їх головний мозок і розрахувати ризик розвитку деменції.

Користь цієї розробки полягає ще і в тому, що люди отримують конкретні рекомендації про те, як зберегти своє здоров'я і комплексно підійти до вирішення проблем в організмі, а також змінити свій спосіб життя. Про це пише портал Сursorinfo.co.il з посиланням на видання Journal of Epidemiology and Community Health.

Пройти тестування можуть всі бажаючі на сайті projectbiglife.ca. Онлайн-Діагностика абсолютно безкоштовна. Але варто врахувати, результат калькулятора не є точним. І навіть якщо людина отримала несприятливий результат, то це не повинно ставати причиною паніки.

Творці калькулятора говорять про те, що використовувати його потрібно не як засіб стовідсоткової точної діагностики деменції, а його результати варто сприймати для підвищення шансів на збереження здоров'я.

Для довідки: деменція - це загальний термін, який позначає втрату пам'яті та інших досить серйозних розумових здібностей, що позбавляє хворого можливості вести звичний нормальний спосіб життя. Від деменції не існує ніяких препаратів і вона не піддається лікуванню.

Але запобігти її появі можна за допомогою здорового способу життя, достатнього рівня фізичної активності, правильного харчування, скорочення споживання тютюну і алкоголю.

Раніше "Hyser" писав про те, що фахівці назвали напій, який здатний вилікувати діабет другого типу.

Також наш портал розповів про те, що медики повідомили про те, кому категорично не рекомендується їсти виноград.

Нагадуємо, що названий склад цілющого напою, який здатний очистити печінку.