У липні місяці 2021 році 1,2 мільйона громадян отримали субсидію на оплату житлово-комунальних послуг.

Згідно з даними сайту Мінсоцполітики, середній її розмір збільшився на 3,2% в порівнянні з червнем і склав 320 гривень.

У липні 131,2 тисяч домогосподарств звернулися на субсидіями на комуналку. З них отримали фінансову допомогу 68,3 тисячі домогосподарств.

У цьому ж місяці на оплату субсидій була виділена сума в розмірі 402 мільйони гривень, яку люди отримали готівкою.

Міністерство заявило, що одне домогосподарство отримало в середньому 320,80 гривень у липні, хоча ще в березні ця сума склала 309,53 гривень. Найбільший розмір допомоги був зафіксований у Києві - 500 гривень, а найменший у Закарпатті - 202 гривні.

Нагадаємо, що у вересні всі бажаючі, яким не продовжили субсидію автоматично, повинні будуть звернутися до органів соцзахисту для оформлення необхідних документів. Подавати заяву необхідно буде за місцем фактичного проживання або за місцем реєстрації. Крім заяви, потрібно буде подати декларацію про доходи та витрати, довідки про доходи, які не потрапили до баз податківців та Пенсійного фонду.

Оформлення субсидії. Фото: скріншот YouTube-відео
Оформлення субсидії. Фото: скріншот YouTube-відео

Якщо субсидія оформляється не власником житла, а його орендарем, необхідно мати в пакеті документів договір оренди.

Щоб оформити соцдопомогу, необхідно відправити на поштову скриньку структурного підрозділу з питань соціального захисту населення райдержадміністрації всі необхідні документи. Крім того, виплати можна оформити онлайн або через сайт Мінсоцполітики або Єдиний державний веб-портал електронних послуг.

Раніше Hyser писав про те, що українцям дали кілька дієвих порад, які допоможуть знизити суми в платіжках за комунальні послуги на 50%.

Також Hyser повідомляв, що українцям розповіли, як оформити житлову субсидію без офіційного працевлаштування.

Нагадаємо, що експерт назвав регіон, який буде змушений платити за комуналку найбільше.