Щоб знизити рівень холестерину, необхідно переглянути своє харчування.

Тільки змінивши меню, можна домогтися його нормалізації, пише "maniveselibasdati".

Варто відзначити, що при голодуванні печінка синтезує ще більшу кількість холестерину, тому майте на увазі.

Щоб домогтися зниження холестерину, важливо зменшити кількість насичених жирів і трансжирних кислот, а також вибирати продукти, які допомагають знизити його рівень і захистять ваше серце.

Фахівці назвали топ продуктів для поліпшення холестерину і серед них:

1) Вівсянка і багаті клітковиною продукти. Саме клітковина знизить рівень низькощільного (ЛПНЩ) або "поганого" холестерину в крові. У півтора чашках вівсянки міститься 6 г клітковини.

2) Риба і Омега-3 знижують кров'яний тиск і рівень холестерину. Риба має бути присутня в раціоні людини два рази в тиждень. Найбільше Омега - 3 міститься в сардині, скумбрії, оселедці, лососі, струмкової форелі, палтусі і тунці.

3) Волоські горіхи, мигдаль та інші горіхи багаті мононенасиченими і поліненасиченими жирними кислотами, які роблять благотворний вплив на здоров'я серця і серцевих судин і знижують рівень холестерину. Забезпечте себе жменею різних горіхів щодня або додавайте їх в салати для всієї родини.

4) Авокадо є джерелом дуже цінних поживних речовин, а також мононенасичених жирних кислот. Всього один плід в день здатний поліпшити рівень холестерину низької щільності у людей із зайвою вагою або ожирінням.

5) Маслинове масло корисно для серця. На ньому можна смажити, тушкувати або додавати в салати. 2 столові ложки в день буде досить в силу його високої калорійності.

6) Сироватковий протеїн також зменшує як рівень низькощільного, так і загального холестерину.

Але основне правило зменшення "поганого" холестерину, це зменшення вживання насичених жирів і жирних кислот. А це м'ясо, масло, сметана, сир та інші жирні молочні продукти і деякі масла підвищують рівень холестерину.

Також сприяють підвищенню холестерину трансжирні кислоти, які містяться в магазинному печиво, вафлях, крекерах, тортах, булочках, смажених в олії продуктах, маргарині, морозиві.

Уникайте продуктів з вмістом "гідрогенізованого рослинного масла".

Раніше Hyser писав про те, що медики назвали найкорисніший для печінки фрукт.

Також Hyser повідомляв, що фахівці назвали продукти, які покращують стан серця.

Нагадаємо, що лікарі назвали ягоду, яка моментально підвищує чоловічу потенцію.