Громадян України попередили про те, що через 2 роки їм доведеться щороку віддавати податок за власні ділянки із землею. Сума цих податків буде залежати від того, скільки коштує земля, а платити ці податки доведеться всім власникам.

Про це повідомляє портал «UBR»

На засіданні українського парламенту народні депутати прийняли закон № 5600, в якому йдеться про податки на земельні ділянки. За словами заступника голови Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР) Михайла Соколова, середня вартість 1 гектара ріллі становить 28 тисяч гривень.

У перші 2 роки власники земельних ділянок зобов'язані будуть щороку платити по 4% від вартості. Потім ця цифра збільшиться і доросте до 5% від вартості землі. Спочатку кожен гектар буде обходитися в 110 гривень, а потім його вартість збільшиться до 1400 гривень.

Фізичні особи-підприємці (представники "ФОП") зобов'язані будуть самостійно рахувати податки і вписувати податкове зобов'язання в декларацію. А що стосується звичайних громадян (фізичних осіб), то до 1 липня вони отримуватимуть платіжні квитанції від податкової служби.

Варто підкреслити, що на даний момент йдеться про земельну ділянку, яка розташована за населеними пунктами. У Міністерстві фінансів України підрахували, що 8,4 мільйонів гектар землі власники обробляють незаконно.

На цих ділянках нелегально вирощують продукцію, якою потім торгують за готівкові кошти. Більш того, робітники, які влаштовані там, отримують заробітну плату готівкою, а працюють вони там неофіційно.

В українському уряді підкреслили, що через це державний бюджет щороку зазнає серйозних збитків. З бюджету держави йде 10 мільярдів гривень.

Нагадаємо, що українським громадянам у подробицях розповіли про програми накопичення пенсійних виплат.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", в українському уряді розповіли про програму допомоги для сімей, які потребують цього.

Також портал "Hyser" писав, що українців попередили про те, що податок на заробітну плату з 2023 року може змінитися.