У Мережу потрапила дуже важлива інформація про те, що протягом року всі водії будуть зобов'язані проходити технічний огляд. Стало відомо, що ця процедура стане обов'язковою вже через рік.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «epravda»

Є інформація про те, що близько 15% автомобілів потрапляють в аварію через технічні неполадки. Щорічно близько 30 тисяч українців потрапляють в ДТП, з яких 10% людей йдуть з життя.

Через таку сумну статистику було прийнято рішення якось змінити подібну ситуацію.

Відомо, що на території Європейського Союзу всі легкові автомобілі проходять те, цей процес контролює держава.

На території України також був обов'язковий техогляд, який скасували в 2011 році. Це пов'язано з корупцією, адже наявність талона не дає жодних гарантій на те, що автомобіль пройшов техогляд.

Цього року в квітні Міністерство інфраструктури України прийняло рішення знову відновити закон про обов'язкове то. Але, на превеликий жаль, цей акт отримав чимало зауважень, і його відправили на доопрацювання.

Найголовнішим зауваженням виявився конфлікт інтересів і непрозоре рішення компаній для проведення то.

Авто. Скриншот с видео на Youtube
Авто. Скриншот с видео на Youtube
Авто. Скриншот с видео на Youtube

Крім цього, Антимонопольний комітет України помітив деякі порушення, які стосуються захисту економічної конкуренції, так як МВС могло б давати сертифікати на проведення ТО приватним компаніям одночасно. Це означає те, що підлеглі МВС могли б надавати такі послуги самостійно.

Голова Асоціації безпеки експлуатації транспорту Дмитро Гончарук заявив, що основною перешкодою до впровадження обов'язкового то залишається корупція, з якою борються вже багато років на території України.

Дмитро Гончарук сказав, що це можна вирішити тільки двома шляхами – відеофіксація ТО, як процедури, і автопереклад даних, які вимірюють загальнодержавні бази.

За словами президента Асоціації безпеки експлуатації транспорту, ніхто не зможе дати ніяких гарантій про хід виконання того чи іншого то.

Українська влада активно працює над рішеннями всіх нюансів і буде готова втілити свій план протягом року.

Нагадаємо, що українцям розповіли про підвищення пенсій.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", в Україні планують ввести платні дороги.