В Одесі чоловіка в нетверезому стані оштрафували за їзду на електросамокаті.

В Україні вже почали штрафувати людей, які порушують правила управління електросамокатами. Недавній випадок стався в Одесі. Там поліція залишила чоловіка, який керував електросамокатом у нетверезому вигляді. Про це писати у місцевому телеграм-каналі.

Повідомляється про те, що громадянина було затримано 27 вересня. Судячи із зовнішнього стану він явно перебував під дією алкоголю. Поліція була змушена виписати на нього протокол.

Під час бесіди з копами він відмовився від проходження медогляду.

"Приморський суд визнав чоловіка винним у скоєнні адміністративного правопорушення. Водія самоката позбавили права керувати будь-якими транспортним засобом строком на один рік. Також він повинен заплатити штраф у розмірі 17 тисяч гривень", — написали в місцевому пабліку.

Нагадаємо, що в Україні вже почали карати людей, які порушую правила пересування на електросамокатах. Тому що це створює небезпечні ситуації для пішоходів та інших учасників руху. Це дуже небезпечно. Крім того вже відомі випадки, коли збивали пішоходів.

Так як багато хто вважає, що якщо вони пересуваються на електросамокаті, то їм не потрібно дотримуватися правил дорожнього руху. Але насправді це далеко не так. Тому що на ньому можна створити аварійну ситуацію, яка закінчитися не тільки травмами для її учасників, але навіть летальним результатом.

Самокат. Фото: скріншот YouTube-відео
Самокат. Фото: скріншот YouTube-відео

В Україні раніше не один раз вже просили звернути на це увагу і вжити відповідних заходів. Тому що ситуація явно виходила з-під контролю.

Раніше Hyser писав про те, що на Керченському мосту сталася трагедія.

Також писали, що українських водіїв готують до обов'язкового техогляду.

Нагадаємо, що як працюватиме громадський транспорт у червоній зоні.