Всім жителям України повідомили, що тепер на водійських посвідченнях будуть нові коди. Українська влада вирішила ввести нововведення, про які повинні знати всі водії.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Апостроф»

Стало відомо, що з вівторка, 28 вересня, набули чинності нововведення, які стосуються водійських прав. 22 вересня 2021 року було прийнято рішення, що тепер на водійських посвідченнях будуть вказані нові позначки, які наблизять українські посвідчення до європейських стандартів.

Головний сервісний центр МВС України повідомляє, що тепер на правах будуть такі ж коди, які використовуються на території Європейського Союзу.

Дуже важливо підкреслити, що Кабінет Міністрів України зробив нововведення, які стосуються підготовки майбутніх українських водіїв. Тепер одночасно відкрити дві категорії можна буде тільки, якщо людина зможе скласти іспити на категорію рівнем вище. Важливо зауважити,що такі зміни не стосуються категорій В1, В, BE.

Крім цього, якщо у водія, у якого кілька категорій, відберуть права за порушення, то по закінченню покарання йому потрібно буде повторно скласти іспит на найвищу категорію.

Є дуже великі плюси, які дають можливість не робити додаткові документи на ті категорії, які нижче тієї, яка у вас вже є, або ж на категорії з причепом.

Важливо розповісти про те, що тепер буде збільшено термін результатів іспитів. Тепер після складання іспитів в МВС результат буде дійсний протягом 2-х років. Важливо підкреслити, що він втратить свою актуальність, якщо термін дії документа про закінчення водіння буде вичерпаний.

Потрібно згадати, що є новий закон, який набуде чинності вже з 22 грудня. У ньому йдеться про те, що люди, які здадуть іспит на права на автомобіль з автоматичною коробкою передач, не зможуть їздити на авто з механічною коробкою передач.

Нагадаємо, що українцям розповіли, які автомобілі можуть пропасти з наших доріг.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли про обов'язкове то.