Українці все частіше стали їхати на заробітки до Німеччини, ніж Польщі.

Багато українців продовжують їздити на заробітки в інші країни. Раніше найпопулярнішим напрямком була Польща, Чехія, Болгарія. Зараз же українці більше стали їздити до Німеччини.

Тому що там в рази більше зарплата і за такий же період часу можна набагато більше заробити. У свою чергу це може негативно позначитися на польській економіці, тому що стане менше трудових мігрантів і знизиться продуктивність бізнесу.

Агентство попереджає, що економіка Польщі може трохи втратити обороти, так як українці, які допомагали зменшити брак робочої сили в країні, стали менше в цьому зацікавлені. А все тому що оплата праці не відповідає заявленим від роботодавців вимогам. У Німеччині і оплата праці вище і умови набагато краще. Тому українці виїжджають туди.

Як повідомляє "Польське радіо" з посиланням на Personnel Service, кількість заявок на працевлаштування на 63% більше, ніж минулого року, проте на 18% менше, ніж у 2019-му.у реальному вираженні українців на польському ринку праці стало менше.

Заробітчани. Фото: скріншот YouTube-відео
Заробітчани. Фото: скріншот YouTube-відео

До початку пандемії на території Польщі перебувало близько двох мільйонів українців. Зараз же їх там залишилося близько одного мільйона. З кожним місяцем все більше заробітчан повертаються на батьківщину, щоб потім виїхати до Німеччини.

Крім цього, як зазначають в агентстві Personnel Service, через дефіцит працівників у Німеччині закривають очі на нелегальне працевлаштування: тисячі українців формально залишаються в Польщі, а працюють у німецьких фермерів і підприємців.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні тепер пенсійний стаж рахуватимуть по іншому.

Також писали, що українцям розповіли про нові доплати до пенсії.

Нагадаємо, що в Україні спостерігається зростання тарифів на комунальні послуги.