Кабінет Міністрів України прийняв постанову, згідно з якою кожен водій, який подав заявку на отримання водійського посвідчення за допомогою сервісу "Дія" або через особистий кабінет на сайті, зможе отримати свої документи у відділенні "Укрпошти" або за допомогою кур'єра.

Щоб отримати права, необхідно зайти в додаток "Дія", клікнути на послуги, а потім на підрозділ "Заміна водійського посвідчення".

Випливе список, з якого необхідно буде вибрати одну причину заміни документа і спосіб доставки. Крім того, важливо вказати населений пункт реєстрації.

Далі необхідно прикріпити сканкопії меддовідки і підтвердити дані про кров, які вказані в водійських правах. Замість відсканованої копії допускається фото документа.

Ввести номер свого телефону, свою адресу, а також поставити підпис під заявою. Після цього оплатити видачу, а потім доставку оновлених документів.

"Дія". Фото: скріншот YouTube-відео
"Дія". Фото: скріншот YouTube-відео

Після того, як нові права будуть оформлені, вони з'являться в додатку "Дія", а сам документ доставить кур'єр на вказану адресу або у відділення Нової Пошти.

Відзначається, що послугою зможуть скористатися тільки ті водії, у яких є ID-карта.

Нагадаємо, раніше ми писали про водія, на якого наклали штраф через відмову пред'являти паперове водійське посвідчення. Замість нього він надав водійські права в додатку "Дія".

Адвокати розповіли, що до суду надійшов позов водія, який вирішив оскаржити рішення суду про накладення на нього штрафу в розмірі 425 грн за непред'явлення ним документів на право керування. Він пояснив, що з собою паперові права він не взяв, але замість них пред'явив документи в електронному вигляді.

Але поліцейські зажадали виключно паперові права.

Після розгляду справи судом, той визнав невинність водія. Більш того, суддя підтвердив, що всі його дії були відповідно до закону. Штраф був скасований.

Раніше Hyser писав про те, що ПриватБанк блокує рахунки за порушення правил паркування.

Також Hyser повідомляв, як виглядають секретні машини поліції, які на вас полюють.

Нагадаємо, що у МВС сповістили українських автомобілістів про новацію стосовно техогляду автомобілів.