В Україні з 1 жовтня пенсіонери отримали надбавки.

Так, в Україні відбулося чергове підвищення пенсій. Воно було передостаннім цього року. Нове підвищення пенсійних виплат заплановано на 1 грудня. Що стосується підвищення з 1 жовтня, то його змогли отримати більше одного мільйона українців певного віку. Так, тепер люди певної вікової категорії отримуватимуть доплату в розмірі 400 гривень.

Про це говоривши у постанові № 127 Кабінету Міністрів України.

У постанові йдеться про категорію українців, які досягли віку 75-80 років. Їм 400-гривневі доплати обіцяли ще з липня 2021-го, але пізніше ця дата була перенесена на жовтень.

За попередніми даними таких людей в Україні налічується близько одного мільйона. Тому тепер вони зможуть отримувати свої доплати. Вони будуть нараховані в автоматичному режимі, оформляти будь-які документи більше не потрібно.

Якщо людина отримує пенсію на карту, то ці 400 гривень прийдуть йому з першим зарахуванням після 1 жовтня. Якщо ж Пенсіонеру пенсію приносить листоноша або він сам ходить у відділення банку, то він теж отримає цю суму автоматично.

За словами міністра соціальної політики Марини Лазебної, з 2022 року ще одна вікова категорія українців отримає надбавку до пенсії. Йдеться про людей, які досягли віку 70-75 років. Попередньо, це буде щомісячна доплата у вигляді 300 грн, але точні терміни поки не називаються.

Тому що поки це питання стоїть на розгляді і вирішується. У 2022 році буде не так вже й багато підвищень пенсій. Тому що в новий бюджет на пенсійні виплати закладена менша сума, ніж у 2021 році.

Нагадаємо, що в Україні пенсіонери у віці 80+ отримують доплату в розмірі 500 гривень.

Раніше Hyser писав про те, що українцям розповіли, коли буде включено опалення.

Також писали, що українцям розповіли, як їм рахуватимуть стаж.

Нагадавши, які субсидії зараз можна оформити.