Верховний Рада вирішила не відмовлятися від традиційного переведення стрілок годинника раз на півроку.

Це означає, що в Україні продовжить діяти як "зимовий", так і "літній час". Пропонувалося, щоб на постійній основі діяв тільки "зимовий час", пише "BBC".


Варто відзначити, що саме віцеспікер Руслан Стефанчук з минулого року домагався відмови від переходу на "літній" і "зимовий" час і почав просувати відповідний законопроєкт в Раду. За його словами, переведення годинників впливає на стан здоров'я людей не кращим чином.

Причому мається на увазі загальний стан людини, як фізіологічний, так і психологічний. Справа в тому, що було доведено те, що після переведення годинникових стрілок у багатьох помітно погіршується самопочуття, знижується працездатність, спостерігається значне загострення хронічних захворювань. Також цей процес провокує розвиток серцево-судинних та імунних захворювань.


Крім того, Стефанчук прокоментував одну з думок експертів щодо того, що переведення годинників нібито сприяє енергозбереженню. З цим він категорично не згоден. Якщо й говорити про економію електроенергії, то про дуже незначну.

Як би там не було, єдиної думки щодо того, чи варто переводити годинник, немає, і суперечки з цього приводу в Україні ведуться вже багато років. Однак все одно чергове переведення годинників відбудеться 31 жовтня о 4 ранку рівно на годину назад, що дозволить продовжити добу.

Раніше "Hyser" писав про те, що українців попередили про "довгі вихідні" у жовтні, тому насолодитися гарною погодою ще буде час.

Також наш портал повідомляв, що доктор Комаровський дав прогноз з приводу дати закінчення пандемії в країні.

Нагадуємо, що українців попередили про переведення годинників на зимовий час.