Вівсяна каша вважається найпростішою і найкориснішою кашею на сніданок практично для будь-якої людини.

Готувати її легко і просто, а користь для здоров'я була неодноразово доведена вченими медиками.

Американська кардіологічна Асоціація (AHA) рекомендує в обов'язковому порядку включати дане блюдо в щоденний раціон. Дослідження, які були проведені, показали, що вівсяна крупа здатна знизити рівень холестерину в крові, включаючи "поганий" ЛПНЩ.

Також вівсяна каша є відмінним джерелом антиоксидантів, що захищають людський організм від хронічний запалень, що призводять до таких захворювань як рак, розлади шлунково-кишкового тракту і до серцево-судинних проблем.

Кашу можна зробити ще більш корисною, якщо додати в неї фрукти і спеції. У Туреччині часто готують дане блюдо, додаючи в нього різні інгредієнти. Одним з таких ми з вами поділимося.

Для цього вам буде потрібно 4 ст.л. вівсянки; 1 ч. л. кориці; 0,5 склянки води; 0,5 склянки молока; банан (замість цукру); фрукти або сухофрукти за смаком; горіхи за смаком.

Для приготування вам знадобиться каструля. Покладіть в неї овес, залийте молоком і водою і додайте горіхи. Важливо горіхи додати на самому початку, щоб в процесі варіння вони стали м'якими.

Далі поріжте банан, яблуко і полуницю.

Після того, як каша буде готова, додайте в неї нарізані фрукти і корицю. Все перемішайте і подавайте на стіл. Фрукти додадуть їй солодкість, а кориця – приємний аромат.

Фрукти ви можете взяти будь-які на свій смак. Це ж стосується і горіхів. Деякі люди не люблять солодку кашу, тому додають в неї тільки горіхи. А деякі люблять тільки солодку, тому вважають за краще обмежитися тільки фруктами.

Раніше Hyser писав про те, що названі сніданки, які перетворюють старіння на біль.

Також Hyser повідомляв, що зірковий дієтолог забороняє їсти популярний овоч.

Нагадаємо, що в Україні подорожчає надпопулярна крупа.