В Україні досить малий відсоток людей, у яких є протипоказання до введення вакцини проти коронавірусу.

Головний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі "Сніданку з 1+1" розповів про протипоказання до введення вакцини і про те, що необхідно розрізняти кілька речей, пише "ТСН".

Існує така категорія людей, у яких існують абсолютні медичні показання по якому їм не можна вводити вакцину ні в якому разі. Такі ситуації виникають, коли у людини існує гіперчутливість. Іншими словами непереносимість одного з компонентів препарату. Однак відсоток таких людей з нашій країні дуже і дуже малий-приблизно 1/100 від загального населення.

Санлікар відносить до такої категорії людей, які дуже перенесли перше щеплення. У них виникла алергічна реакція або анафілактичний шок. З цієї причини їм заборонено вводити другу вакцину.

Кузін каже, що при наявності у людей серцево-судинних захворювань або онкології, тому необхідно проконсультуватися зі своїм сімейним лікарем перед щепленням.

У кожної вакцини існують свої особливості - нею або можна прищеплювати, чи ні.

Так, наприклад, вакциною CoronaVac не рекомендовано робити щеплення вагітним жінкам.

Раніше ми писали, що в Україні з кожним днем фіксується приріст нових ковід-випадків.

Професор, доктор біологічних наук, академік НАН України та директор Інституту біохімії ім. Палладіна НАН України Сергій Комісаренко стверджує, що пік захворюваності припаде на кінець жовтня - початок листопада.

За його словами, новий штам "Дельта" є більш заразним і небезпечним. Комісаренко впевнений, що ситуацію може врятувати тільки вакцинація.

Коронавірус. Скріншот з відео на Youtube
Коронавірус. Скріншот з відео на Youtube
Коронавірус. Скріншот з відео на Youtube

Відсоток перенесли інфекційну хворобу в Україні, становить менше 50%. А вакцинація дає сильніший імунітет, ніж перенесене захворювання.

Раніше Hyser писав про те, що названо регіони, яким загрожує перехід у "червону" зону.

Також Hyser повідомляв, що "червоні" зони можуть ввести в найближчі дні.

Нагадаємо, що в уряді розповіли, за яких умов буде завершено карантин.