У ДСНС закликали українців бути обережними при використанні обігрівачів.

В Україні вже досить холодно, але опалювальний сезон ще не стартував, тому люди обігріваються, як можуть. Зрозуміло, що в такій ситуації на допомогу приходять обігрівачі, але в разі їх використання в ДСНС просять не забувати про правила безпечного обігріву приміщень.


Так, наприклад, не слід використовувати несертифіковані і саморобні нагрівальні прилади. Також не варто електронагрівальні прилади використовувати для сушіння одягу та інших матеріалів, що може стати причиною загоряння.

При виході з будинку всі прилади, в тому числі обігрівачі краще вимикати, інакше це теж може мати трагічні наслідки у вигляді пожежі. Крім того, обов'язково стежте за станом і справністю електромережі і не включайте одночасно багато електроприладів в подовжувач, оскільки електромережа може не витримати перевантаження.

нехтування запобіжними заходами може зіграти з вами злий жарт, фото: Херсонські новини

В цілому пічне опалення та обігрівачі можна використовувати, але обережно. Також не варто забувати і про інші правила, які актуальні завжди, а саме про те, що малолітніх дітей не можна залишати без нагляду, і не можна їм дозволяти грати сірниками. Курити в ліжку теж заборонено.

Не варто забувати про ці прості запобіжні заходи, адже з початку цього року в житловому секторі країни вже сталося близько 21 тис.пожеж, на яких загинули понад 1 тис. 200 осіб.

Раніше "Hyser" писав про те, що українцям розповіли, як домогтися теплих батарей.

Також наш портал повідомляв, що були названі регіони України, де опалення включать найпізніше.

Нагадуємо, що українцям підказали, як заощадити в опалювальному сезоні.