З'явилася інформація щодо вакцинації дітей від СOVID-19.

У МОЗ не перестають повторювати про те, що тільки вакцинація здатна вберегти українців від третьої хвилі коронавірусу і ускладнень від цього захворювання. Уряд у свою чергу намагається всіляко прискорити процес вакцинації в країні, оскільки противників її дуже багато.


Так, міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко зазначив, що є люди, які вірять у різні фейкові повідомлення і не довіряють препаратам, які були визнані всіма сертифікатами Всесвітньої організації здоров'я. Однак до тих пір, поки не буде вакциновано близько 70-80% населення, про ослаблення карантину не може бути й мови.

Поки вакцинуються тільки дорослі, але влада вважає, що вакцинація підлітків в Україні теж необхідна. План щодо імунізації неповнолітніх (з 14 років) вже був розроблений, але мають бути інші етапи підготовки.


До слова, невакцинованих громадян чекатимуть все нові обмеження. Так, наприклад, всі українці тепер зобов'язані мати при собі ковід-сертифікат, ПЛР-тест або довідку про одужання від коронавірусу. Будь-який з цих документів може знадобитися в тому випадку, якщо ви зібралися поїхати в інший регіон автобусом, поїздом або літаком.

Примітно, що якщо в ході перевірки не виявиться одного з вищезазначених документів, то штраф у розмірі 17 тисяч грн доведеться заплатити перевізнику.

Раніше "Hyser" писав про те, що українцям розповіли, чого чекати під час карантину.

Також наш портал повідомляв, що стало відомо, що придумали в МОЗ, щоб уберегти українців від найгіршого.

Нагадуємо, що президент придумав, як нишком зробити щеплення антивакцинаторам.