В ідеалі від людини не повинно виходити різких запахів за винятком, коли вона спітніє, однак саме завдяки запаху можна дізнатися, яким захворюванням хворіє та чи інша людина.

Відзначимо, що раніше фахівців спеціально навчали дізнаватися хворобу по запаху - існує так звані базові елементи запахів.

За часів, коли медицина ще не була так розвинена, як сьогодні, фахівці могли визначити, якою саме хворобою страждає пацієнт.

Навіть сьогодні медики знають, що хворобу можна визначити по запаху з рота і рекомендують пройти більш розширене обстеження у таких фахівців, як стоматолог, отоларинголог і гастроентеролог. Запах з рота говорить про те, що у людини може бути хронічний тонзиліт, гастрит і гастроезофагеальний рефлюкс.

Лікар-патологоанатом, клінічний фармаколог Олександр Едігер розповів про те, що деякі хворі виділяють запахи їх захворювань, які звичайна людина відчути не може.

Прийом у лікаря. Фото: скріншот YouTube-відео
Прийом у лікаря. Фото: скріншот YouTube-відео

Особливі запахи тіла у пацієнтів, у яких існують хвороби печінки або пацієнти з гангреною легенів, коли до важкої пневмонії приєднується флора типу синьогнійної палички.

Лікар зазначив також запах тіла людини, у якого цукровий діабет в запущеній стадії. У таких ситуаціях це запах кетозових тіл, який неможливо переплутати ні з чим.

"Але таких хворих у цивілізованих ситуаціях просто немає. Запах, в принципі, це приголомшливий критерій. У недавні часи це був для нас один з найважливіших інструментів діагнозу", – заявив лікар.

Раніше Hyser писав про те, що встановлено запах, який люди відчувають за рік до своєї смерті.

Також Hyser повідомляв, що стало відомо, на які хвороби вказує той чи інший колір губ.

Нагадаємо, що названі продукти, що підсилюють потовиділення в спеку.