Стало відомо, що деяким жителям Києва з початком опалювального сезону доведеться платити більше

В Україні зовсім недавно почався черговий опалювальний сезон, однак, відразу ж з його введенням в силу вступили затверджені Нещодавно оновлені тарифи на опалення і гарячу воду. Варто, правда, відзначити, що підвищаться цінники далеко не для всіх. Про це повідомляє офіційна прес-служба Київтеплоенерго, яка опублікувала роз'яснення.

Повідомляється, що для жителів Києва вартість тепла і гарячої води практично не зміняться, більш радикальні зміни в тарифах очікують в першу чергу бюджетні установи, комерційні підприємства та релігійні організації. Відомо, що для ніз вартість тепла зросте до рівня в 2,6-2,8 тисяч гривень за Гкал тепла в залежності від типу організації, а також оснащеності приладами обліку та інших факторів.

Що стосується гарячої води для бюджетних організацій, комерційних підприємств і релігійних організацій, то вона подорожчає приблизно до значень в 133-141 гривень за кубометр води. Дані тарифи матимуть силу до 30 Вересня майбутнього року.

Варто зазначити, що відбувається таке раптове підвищення тарифів не без причини. Справа в тому, що не так давно для України і для багатьох інших держав відбулося відчутне подорожчання газу. Якщо раніше блакитне паливо закладалося за ціною в 11600 гривень за тисячу кубометрів, то тепер та ж тисяча кубометрів газу закладається на рівні в 25 тисяч гривень за тисячу кубометрів.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Зеленський прокоментував ціни в опалювальний сезон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли, як отримати субсидію на оплату комуналки.

Також "Hyser" писав, що "Укрпошта" попередила українців про підвищення тарифів.