Всім жителям України повідомили дуже важливу інформацію, яка стосується соціальної допомоги. Стало ясно, що якщо в українців є борги, то їм можуть відмовити в субсидіях.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Апостроф»

Ні для кого не секрет, що органи соціального захисту перевіряють наявність заборгованості в українців, які претендують на субсидію.

У Міністерстві соціальної політики України вирішили нагадати про те, що є два види боргів, які можуть перешкодити оформити субсидію.

Перший вид боргу - заборгованість по виконавчому провадженню про стягнення аліментів більше трьох місяців. Крім цього, якщо у члена сім'ї є такий вид заборгованості, то це стане перешкодою.

Потрібно повідомити, що є винятки для такого боргу. Якщо член сім'ї має заборгованість по виконавчому провадженню про стягнення аліментів більше трьох місяців і при цьому він алко-або наркозалежний, то сім'я має можливість на отримання субсидії. Але цей факт повинен бути підтверджений довідкою лікаря.

Перший вид боргу буде також недійсний, якщо буде доведено, що людина пропала, знаходиться під арештом або відсторонений від роботи.

Варто відзначити, що всі ці фактори потрібно довести.

Другий варіант заборгованості, який завадить при оформленні субсидії - наявність простроченої вище трьох місяців заборгованості з оплати комуналки, витрат на управління багатоквартирним будинком, термін позовної давності якої не закінчився, і загальна сума якої перевищує 340 гривень в день звернення за призначенням соцдопомоги.

Винятком може бути якщо у людини немає лічильників на газ, і він зможе довести через суд, що використовував газ в межах норм.

Крім цього, якщо у людини виникла заборгованість за комуналку в опалювальний сезон, то він також може розраховувати на отримання субсидії.

Нагадаємо, що у мережі повідомили, наскільки подорожчає опалення в столиці України.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", чиновники готують українців до нових змін.

Також портал "Hyser" писав, що українцям розповіли, як домогтися опалення в квартирах.