У Києві знову може подорожчати громадський транспорт.

Так, киян і гостей столиці попередили про те, що незабаром може подорожчати вартість проїзду в громадському транспорті. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передавати прес-служба Київської держадміністрації.

За його словами, такий крок необхідний для збереження стабільної роботи комунальних підприємств-перевізників в умовах підвищення тарифів на енергоносії. В першу чергу-метрополітену, де на даний момент проїзд коштує 8 грн (за умови покупки 50 поїздок-6,5 грн). Варто сказати, що раніше це питання вже піднімалося. Але тоді ніхто точно не міг сказати, коли точно буде зроблено подорожчання проїзду.

Але при цьому для всіх жителів міста, які мають пільги, вони будуть збережені в повному обсязі. Це важливо, тому що насправді пільги мають багато жителів столиці.

Також у Києві буде подорожчання тепла. В середньому потрібно буде платити більше на 60-70%.

"Ми якомога довше відтягували момент підвищення вартості проїзду. Сьогодні ж, коли місто вжило заходів, щоб не підвищувати тариф на теплоносії для населення, а компенсувати різницю за рахунок місцевого бюджету, збільшувати фінансування на і так дотаційний громадський транспорт просто неможливо"– - каже чиновник.

Микола Поворозник зазначив, що якщо зараз не підняти вартість на проїзд у громадському транспорті, то це може призвести до того, що багато міських програм не отримають належного фінансування. А це означає, що вони не будуть втілені в життя. У той же час ці програми мають важливе значення для всіх жителів міста. Тому підвищення цін на проїзд цілком аргументовано.

Раніше Hyser писав про те, що українцям розповіли, як заощадити на опаленні.

Також писали, що українцям розповіли, як вони можуть позбутися субсидії.

Нагадаємо, що у МОЗ розповіли, як їздити між областями невакцинованим.