В "червону" зону скоро потраплять Рівненська та Миколаївська область.

Уточнюється, що з наступного тижня список "червоних" зон в Україні поповниться ще кількома регіонами. Так, у зв'язку зі складною епідемічною ситуацією через поширення вірусу COVID-19 до цього списку увійдуть Рівненська та Миколаївська області. Про це пише "Оглядач".

названі нові регіони України, які посилюють карантинні заходи, фото: УНІАН

Зокрема, це відбудеться з півночі 26 жовтня, повідомив у Facebook міністр Кабміну Олег Немчинов. Тобто вже в найближчий вівторок в зазначених областях варто очікувати посилення карантинних обмежень.


До слова, якщо раніше обмеження "червоної" зони діяли тільки в п'яти областях: Херсонській, Одеській, Запорізькій, Донецькій і Дніпропетровській, то з 23 числа до них приєдналася ще й Сумщина. Водночас "жовтій" зоні відповідають лише чотири області-Вінницька, Закарпатська, Кіровоградська та Полтавська. А Київщина перейшла в "помаранчеву" через зростання захворюваності COVID-19.

Однак варіант пом'якшення карантинних обмежень в Україні розглядається, але тільки в разі вакцинації 70% населення. Правда поки до цього показника далеко, хоча країни Європи досягли його всього за 4-5 місяців.

До слова, уряд всіляко намагається прискорити процес вакцинації. Так, наприклад, з 21 жовтня жителі регіонів "червоної" зони не можуть їздити в автобусах, поїздах і літати на літаках в інші області, не маючи при собі свідоцтва про повний курс вакцинації або негативного тесту на коронавірус.

Раніше "Hyser" писав про те, що у Криму повідомили про нову заборону для невакцинованих людей.

Також наш портал повідомляв, що стало відомо, чи виганятимуть з маршруток без ковід-сертифікатів.

Нагадуємо, що Віталій Кличко назвав терміни введення локдауна в Києві.