Нумізматами дуже цінується одна сучасна українська монета.

Зокрема, мова йде про монету номіналом в 1 гривню 2002 року, за яку на одному з аукціонів заплатили 41,5 тис.грн. Правда така сума позначена однією її унікальністю – у неї на ребрі вказано інший рік випуску - 2001-й. Про це пише "Оглядач".

Названа Українська монета, через яку можна розбагатіти, фото: YouTube

У зв'язку з тим, що таке трапляється досить рідко, ця монета так високо цінується серед нумізматів і тому її можна продати на будь-якому зі спеціалізованих аукціонів. І чим більше ставок, тим вище її ціна.

Однак є й інші цінні монети номіналом в 1 гривню. В цілому попитом користуєюься всі монети цим номіналом, які випущені в 1992-му. Справа в тому, що тоді партія монет була експериментальною, тому не всі могли її отримати.


Нумізмати готові платити божевільні гроші за рідкісні або незвичайні монети, наприклад, з якимось шлюбом. Це може бути реверс (або аверс) на обох сторонах, вказані різні роки випуску, є брак при карбуванні.

Приклади таких монет будуть представлені нижче.


Варто відзначити, що колекціонери готові платити дійсно десятки, а то й сотні тисяч гривень за дійсно хороші монети. При чому мова йде не тільки про рідкісні монети минулих століть, а й за сучасні. Головна умова - вони повинні відрізнятися від інших. Наприклад, як і було вищезгадано, браком.

Раніше "Hyser" писав про те, що у мережі показали, як виглядає радянська монета, яка може знайтися в будь-якому гаманці.

Також наш портал повідомляв, що у мережі показали монету, яка коштує 50 тисяч гривень.

Нагадуємо, що у мережі показали, як виглядає рідкісна Українська монета.